Diumenge 26

Maig de 2019

Tota la societat, convocada a la manifestació d'avui contra la LOU

12/12/2001 11:24h

La comunitat universitària no té intenció d’aturar les seves mobilitzacions fins que es retiri la nova Llei d’Universitats. I està demostrant que no es tracta només de paraules. Setmana rera setmana ho demostra amb fets. Aquest dimecres la Plataforma Unitària contra la LOU, integrada per CCOO, UGT i les associacions i assamblees estudiantils de la Plataforma Movilitzadora en Defensa de la Universitat Pública (PMDUP), ha convocat una nova manifestació contra la LOU a Barcelona. Aquest cop, però, ha convidat tota la societat a participar-hi. I per què pugui anar el màxim de gent possible, la plataforma fa la manifestació a les 19:00 hores. La manifestació començarà a Plaça Universitat de Barcelona i baixarà per Via Laietana fins arribar a la Delegació del Govern, a Pla de Palau. Aquest dimarts, però, ja van començar els actes previs a l'acte reivindicatiu de dimecres. La passada nit de dimarts hi ha hagut tancades d'estudiants a la Facultat de Física i Química de la Universitat de Barcelona (UB), al campus de la Vall d'Hebron de la UB i a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El mateix dia de la manifestació, avui dimecres, hi haurà una altra tancada al rectorat de la UB.

La Plataforma Unitària contra la LOU espera que la manifestació a Barcelona tingui una assistència massiva, com en ocasions anteriors. Si no té éxit, no serà perquè no han fet campanya comunicativa. Els organitzadors han penjat cartells a les portes dels vagons de metro on es demana als "joves, pares, mares, avis i àvies" que acudeixin a la protesta.

A més d'aquesta manifestació oberta a tota la societat, les associacions d'estudiants de la Universitat de Girona (UdG) i Autònoma (UAB) han convocat una jornada de vaga. A la resta de centres, les classes es faran amb normalitat i no s'aturaran fins a les 18:00 hores, una hora abans de la manifestació a Barcelona.

Els estudiants, a més, estan intentant traslladar el conflicte als estats de la resta de la Unió Europea, segons ha explicat José Antonio García, president de la Confederació Autònoma d'Estudiants (CANAE). Per això estan fent els passos per reunir-se amb la comissària europea d'Educació i Cultura, Viviane Reding, i amb europarlamentaris.

Autocars per anar a la manifestació
La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona i la Universitat de Lleida (UdL) han llogat autobusos que portaran de forma gratuïta a estudiants, professors i personal d'administració i de serveis a la manifestació.

El Consell Rectoral de la URV dóna ple suport a la protesta d’aquest dimecres i, segons fonts de la mateixa universitat, el rector Lluís Arola també participarà a la manifestació. De la seva banda, el portaveu de CCOO a la URV, José Luis Valdivieso, ha explicat que s’esperen omplir entre 3 i 4 autocars. De la seva banda, la UdL espera omplir també uns 3 autocars.

segueix-nos «