Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Josep Maria Padrosa, sobre el CAP de l'Escala i Alcover: “Les coses no poden estar sense adjudicar”

06/02/2015 10:55h

Àudio:

El director del Servei Català de la Salut assegura que d'aquí un mes es tornarà a convocar el concurs per adjudicar la gestió dels Centres d'Atenció Primària de l'Escala i Alcover. Segons Josep Maria Padrosa, en cap cas anul·lar el concurs per segons vegada suposarà aparcar el procés: “canviarem els criteris i ens adaptarem a allò que ens marca el Parlament. Però el concurs s'ha de tornar a fer”.

En declaracions a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local, el director del Servei Català de la Salut ha anunciat que dilluns 9 el consell de direcció del Servei Català de la Salut aprovarà una nova ordre que modificarà els temps de d'espera dels 14 procediments garantits per decret. Caldrà esperar a la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat però podria estar operativa d'aquí 5 o 6 setmanes.

“Hi ha algunes patologies que cal incorporar i d'altres que sortiran d'aquesta llista”, ha avançat Padrosa, qui ha explicat que l'ordre estableix nous temps de referència també per a intervencions no garantides, proves diagnòstiques i per les visites al metge especialista i al metge d'atenció primària. Augmentarà també el nombre de procediments quirúrgics garantits i es passarà de 14 a 26. “Es mantenen cirurgia de pròtesi genoll, de maluc, cataractes i cirurgia cardíaca coronària i valvular”, ha avançat. Josep Maria Padrosa valora l'evolució de les llistes d'espera i assegura que estem a nivells preretallades: “són semblants al 2010 i amb menys gent esperant per sobre dels processos garantits de 6 mesos”.

Josep Maria Padrosa ha defensat que hi ha hospitals que cal replantejar amb urgència per adaptar-los a les noves necessitats territorials. És el cas de l'Hospital de Viladecans, al Baix Llobregat, “una zona on ja s'han incrementat els dispositius amb l'ampliació de Bellvitge i amb el Moisès Broggi”. Padrosa també ha apuntat cap al nou hospital d'Olot, inaugurat a la tardor de 2014: “hi sobren metres quadrats a dojo. És excessiu i tot el que és excessiu després costa diners”.

El director del Servei Català de la Salut també ha descartat la possibilitat d'obrir un heliport a Anglès, a la Selva, com demana l'Ajuntament davant la reducció del nombre d'ambulàncies. “No té cap sentit”, ha assegurat Josep Maria Padrosa.

segueix-nos «