Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Anna Veiga

Anna Veiga: "Estem en un moment polític confús. Anem cap a algun lloc, però anem-hi ja perquè està tot parat"

Veiga recorda que amb les retallades els centres de recerca han perdut terreny

17/11/2015 10:37h

Àudio:

La directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Anna Veiga, ha reclamat celeritat als polítics per arribar a un acord que permeti configurar govern. "Estem en un moment absolutament confús, que espero que s'acabi. Arribem on sigui, anem cap a una banda o cap a l'altra, ens movem de la situació on estem perquè mentre està passant tot això està tot parat".

Veiga creu que és urgent que hi hagi un govern que permeti avançar en tots els àmbits. "Està tot parat. Les estructures funcionen en un altre nivell, s'ocupen de coses molt immediates. No podem permetre'ns el luxe, en el nostre país, que això continuiï en aquesta situació. Per tant, anem cap a un lloc, però anem-hi ja", ha reblat.

La biòloga ha explicat que les retallades han passat factura als centres de recerca "hem perdut terreny. Els centres de recerca han patit aquesta crisi i hi ha hagut conseqüències a diferents nivells". Per això ha reclamat una reforma de la llei de mecenatge i "sobretot si hi hagués aquesta cultura d'integrar el fet que estructures privades puguin finançar la recerca, l'escenari podria canviar de manera molt rellevant". Veiga ha recordat que sense ciència un país no pot avançar.

Pel que fa a la proliferació de proves de compatibilitat genètica, la doctora creu que si no van ben acompanyades d'informació "tot aquest coneixement té unes conseqüències. I si aquestes anàlisis ens donen una propensió determinada a unes patologies, modificar el nostre estil de vida ens pot ajudar. Però estem anant cap a una medicalització de les nostres vides extrema i acabarem tornant-nos hipocondríacs. Hem de deixar una mica de lloc a l'espontaneïtat".

segueix-nos «