Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Bonaventura Clotet: “L'horitzó per ser lliures de la Sida és el 2020”

20/11/2014 11:03h

Àudio:

El doctor i president de la Fundació Lluita contra la Sida marca calendari per tenir enllestida una vacuna per combatre el VIH: “una fita realista és poder tenir una vacuna en marxa en persones no infectades el 2015 i el 2016 provar-la ja amb persones infectades”.

En una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local, Bonaventura Clotet ha tornat a carregar contra les retallades continuades dels darrers anys del govern espanyol en recerca, “una manca de visió absoluta i una mostra d'insensibilitat total”.

Clotet insisteix en la necessitat d'una llei de mecenatge per finançar la investigació. “Espero que si un dia Catalunya esdevé un país tingui una llei de mecenatge”, ha dit. En aquest sentit, proposa agafar com a exemple la norma francesa, que desgrava un 60% les entitats i un 66% els individus que decideixen donar diners a la ciència. I lamenta: “quan compares amb Europa veus que és patètic com està l'estat espanyol”.

El president de la Fundació Lluita contra la Sida ha aprofitat per demanar un cop més que no s'abaixi la guàrdia en la prevenció de la malaltia ui recorda que cada any apareixen casos nous. Bonaventura Clotet es mostra a favor de seguir fent campanyes de sensibilització però demana posar-hi seny i argumentacions amb fonament: “la por no ha servit mai de res. La por encoratja. Amb els joves no serveixen les amenaces”.

segueix-nos «