Diumenge 24

Març de 2019

"L'ICS s'ha de creure que l'Atenció Primària és l'eix vertebrador de la sanitat pública d'aquest país"

David Arribas, de Metges de Catalunya, a La Xarxa

08/11/2018 09:01h

Àudio:

El secretari d'Acció Sindical, David Arribas, ha fet aquestes declaracions mentre s'intensifiquen les negociacions per intentar evitar una vaga als ambulatoris de tot Catalunya, l'última setmana d'aquest mes, entre els dies 26 i 30 de novembre.

Amb aquesta protesta, els metges de primària volen denunciar les càrregues de feina, així com la pèrdua de sou i personal. Un mal endèmic que fa massa temps que dura “el primer que hauria de fer l'ICS és començar a pensar que l'atenció primària és l'eix vertebrador de la sanitat pública d'aquest país. I que quan nosaltres li expressem que tenim una elevada pressió assistencial és creure'ns i quan li diem que tenim greus problemes de dèficit de personal és creure'ns i començar a posar mesures per reconduir aquesta situació”.

El responsable del Sindicat de Metges recorda que tota la societat científica coincideix que “com a mínim fa falta un 25% del pressupost de Salut dedicat a primària perquè aquesta pugui funcionar amb prou garanties”. “Crec que manca voluntat política, però també previsió de les gestores per saber què és el que aporta més salut a la població i prioritzar-ho”.

“Volem posar-nos d'acord. Farem un esforç per entendre'ns. Invertirem totes les hores que tinguem i tota la nostra energia per poder arribar a un acord”, ha dit Arribas. Per també ha llançat la següent advertència al director gerent de l'Institut Català de la Salut, Josep Maria Argimon. “Si vol evitar la vaga ha de garantir les premisses que li plantegen: volem que el nostre tracte assistencial sigui de qualitat i que emmalelteixin els professionals que l'estan exercint”. Si no és així, Metges de Catalunya, convocarà noves accions de protesta.

segueix-nos «