Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

A LA XARXA

“Els governs s'haurien de prendre l'alzheimer més seriosament”

Diumenge és el Dia Mundial contra l'Alzheimer

16/09/2014 13:14h

Àudio:

El director científic de la Fundació Pasqual Maragall, José Luis Molinero, demana a les administracions més inversió per a investigació de l'alzheimer i que aquestes partides estiguin al nivell d'altres malalties com el càncer. “Cal començar a planificar els sistemes sanitaris perquè siguin sostenibles”, diu Molinero davant el previsible augment de casos futurs.

 

 

En una entrevista a La Xarxa, Molinero ha avançat que encara queden 10 anys per començar a tenir vacunes a l'abast dels malalts d'alzheimer. És una malaltia que no es pot predir, no existeix cap medicament que alenteixi la seva progressió i se'n desconeixen les causes i l'origen. 

Molinero també ha parlat amb especial atenció dels cuidadors d'aquests malats, a qui defineix com “els grans oblidats de la malaltia”. El director científic de la Fundació Pasqual Maragall ha lamentat que l'actual sistema “no està pensat per poder estar una hora amb cada família per fer 'coaching'. El cuidador pateix dol en vida”.

El doctor José Luis Molinero ha apostat per la inversió en ciència com una inversió de futur. “Els governs s'han de casar amb programes científics rellevants, han d'apostar”, i en aquest sentit s'ha mostrat totalment a favor d'una llei de mecenatge.

segueix-nos «