Dilluns 23

Setembre de 2019

Primer dia de vaga de metges a tots els ambulatoris i als centres de salut concertada del país

26/11/2018 09:45h

Àudio:

Convocats per Metges de Catalunya, més de 15 mil facultatius estan cridats a seguir fins divendres una protesta per denunciar greuges laborals que s'arrosseguen des de les retallades. La mediació de Treball 'in extremis' ha acabat sense acord de matinada... Des del comitè de vaga del sindicat, David Arribas, ha explicat a La Xarxa que ja s'han encallat en el primer punt: el de limitar el nombre de visites al dia. A les 16h hi ha convocada una nova reunió per intentar acostar posicions.

La vaga afecta els metges de tots els ambulatoris de Catalunya, inclosos els serveis de pediatria i ginecologia. Pel que fa als hospitals, la protesta se secunda a una 50a de centres entre els quals el Taulí de Sabadell, l'Hospital de Terrassa, el de Granollers, Sant Joan de Déu, Bellvitge, Sant Pau, Santa Maria i Joan 23, que tot i ser públic, el seu comitè ha fet una crida a participar de la protesta.

En declaracions a La Xarxa, David Arribas, membre del comitè de vaga del Sindicat de Metges, deixava clar que no estan disposats a cedir ni en el màxim de visites programades ni el temps d'atenció que s'ha de dispensar a cada pacient. "Posem per davant l'atenció de qualitat davant de qualsevol altra mesura de pacte possible. I avui per avui, aquesta reclamació no vol ser escoltada". "No ens han garantit que poguem establir un topall d'agenda de treball que ens permeti entendre que ells permetran que tinguem un límit màxim de visites. Si això ho haguessim tingut, nosaltres estariem negociant la resta de punts". "Per nosaltres aquesta linia vermella és la línia a discutir bàsica".

Pel que fa a la reunió d'aquesta tarda, Arribas ha deixat clar que hi aniran amb tot l'ànim negociador. "Nosaltres no desitgem fer les cinc jornades d'aturada. A les 16h ens tornarem a reunir amb ganes d'arribar a un acord". "Esperem que això sigui així i que s'acabi la setmana amb total normalitat". De moment, però, passi el que passi, el Sindicat de Metges preveu un seguiment massiu. "Els facultatius hem dit prou a unes condicions de treball que són inacceptables. Ens ha costat molt prendre aquesta determinació però no ens tirarem enrere".

segueix-nos «