Dijous 18

Octubre de 2018

La Xarxa

Estanis Puig: “El CAP de l'Escala no vol ser conillet d'Índies”

24/11/2014 11:07h

Àudio:

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, demana que s'aturi immediatament el procés d'adjudicació de la gestió de Centres d'Atenció Primària i Àrees Bàsiques de Salut. Un dels afectats és el CAP de l'Escala, a l'Alt Empordà: “no volem ser els pioners. Ens ha tocat el rebre”.

Dijous els municipis afectats presentaran una moció al Parlament de Catalunya per demanar la paralització, “una moció dura”, segons l'alcalde. Estanis Puig exigeix a les formacions polítiques que aclareixin la seva posició respecte a aquesta qüestió que, segons l'alcalde, “és una privatització clara i galopant”. L'alcalde de l'Escala considera que, abans de començar a adjudicar la gestió dels CAP a empreses privades, “cal discutir quin model d'assistència primària volem per al país”.

Pel que fa a les obres del front marítim del municipi que havien de començar a l'octubre, l'alcalde ha reconegut que estan aturades perquè no generen tot el consens desitjat al municipi. L'Ajuntament ha encarregat una enquesta per saber l'opinió del municipi sobre aquesta reforma: “espero que els resultats demostrin que la majoria de gent vol que tiri endavant el projecte”. Estanis Puig considera que la reforma és molt innovadora però també admet que genera “enrenou”. “Si hi ha una proporció raonable tirarem endavant el projecte”, ha assegurat.

Estanis Puig, que no es tornarà a presentar com a alcaldable d'aquest municipi de l'Alt Empordà a les eleccions de la primavera que ve, no descarta fer el salt a la política nacional i ser diputat al Parlament de Catalunya. Puig admet que el PSC encara ha de trobar un discurs unànime “i que acabi quallant” i no dubta a afirmar que "el procés sobiranista està passant factura al socialisme català”.

segueix-nos «