Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Joan Pere Barret, cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Cremats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

"Estem revertint les retallades. Estem a la Champions League mundial d'hospitals"

Barret assegura que el sistema sanitari ha tornat als nivells d'excel·lència d'abans de la crisi

27/10/2016 10:47h

Àudio:

El sistema sanitari català és un dels millors del món i amb l'esforç dels seus professionals ha aconseguit revertir la situació generada per la crisi econòmica i les retallades. Tot i això encara hi ha reptes pendents: reduir les llistes d'espera i fer encara més accessible el sistema sanitari. Són reflexions del doctor Joan Pere Barret, cap del Servei de Cirurgia Plàstica i Cremats de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa. 

Barret creu que "tenim uns equips increïbles a la sanitat pública catalana que poden fer el que sigui necessari. Estem a la Champions League mundial d'hospitals". 

"Tenim una sanitat que està amb un nivell d'excel·lència que es pot comparar amb les millors del món"

En aquest sentit ha insistit que tenim un sistema de salut pública que "està reconegut internacionalment. La societat ho ha de saber. És un sistema copiat per molts països i envejat per molts d'altres". De fet, Barret ha afegit que ja no cal marxar fora, a l'estranger, per trobar millors especialistes. "Sempre pensem que el que hi ha fora és millor. Avui dia només paga la pena marxar fora si hi ha un doctor que és l'únic que la fa i que és per a tu. O si pots entrar en algun assaig clínic en algun equip de recerca. Fora d'això, no cal anar enlloc. Ho fem tot i amb una qualitat absolutament increïble", ha reblat.  

La sanitat en un eventual estat independent

Mirant el futur, i més enllà dels reptes que hem esmentat anteriorment, el doctor Barret fa una crida als polítics perquè pensin, a consciència, quin país volem. En tots els àmbits. I que ho expliquin a la ciutadania per decidir amb prou arguments si opten o no per la independència. 

"Si es parla molt d'un país hem de saber quin país volem. Si ens diuen que estarem millor però no ens diuen com estarem... has de saber molt bé quina és l'oferta, cap a on anem. Serà el mateix, però amb un altre nom o amb un millor sistema sanitari? Hem de pensar quin sistema sanitari i d'educació, d'impostos, quines infraestructures volem per al nostre país", ha sentenciat. 

Canvi de tarannà a la Conselleria de Salut

Barret ha valorat la tasca que està fent, al capdavant de la Conselleria de Salut, el conseller Antoni Comín. Diu que els canvis es perceben en els centres sanitaris i es resumeixen amb què hi ha més optimisme que anys enrere. "S'està aconseguint un canvi de tarannà, una millora en les relacions. Tenim una conselleria molt més propera. I estem veient canvis. Hi ha més optimisme als hospitals. S'està contractant recursos humans", ha explicat. I ha afegit que "un país el que ha de fer és proveir salut a les persones". 

segueix-nos «