Dijous 18

Octubre de 2018

La Xarxa

Jaume Padrós: “Lligar la campanya de grip amb les retallades em sembla una temeritat, més que agosarat i una irresponsabilitat”

04/03/2015 11:13h

Àudio:

El president del Col·legi de Metges de Barcelona considera que l'actual campanya de grip ha estat molt similar a la d'altres anys: “no ha estat més greu del que es preveia; els hospitals s'han col·lapsat com cada any”. Jaume Padrós reconeix que els ciutadans s'haurien de vacunar més de la grip. “Haurem d'esperar a fer balanç de tot l'hivern; no es pot comparar el pic de grip de febrer 2014 amb febrer 2015”.

En declaracions a La Xarxa de Comunicació Local, Jaume Padrós està convençut que el gran problema de la sanitat pública catalana és “l'asfíxia financera que patim” i que amb un estat propi “les coses millorarien molt”. El president del Col·legi de Metges diu que el sistema sanitari català pateix una “greu discriminació” respecte d'altres comunitats autònomes. “Aquí estem fent miracles”, ha sentenciat.

Padrós demana obrir “sense prejudicis” el debat del copagament de la sanitat pública. El president del Col·legi de Metges recorda que a d'altres països amb sistemes de salut universal similars, com Suècia, tenen sistemes de coparticipació quan l'ús d'un servei no és el previst. “Arribats al punt actual amb restricció pressupostària i un sistema tensat o fem corresponsable tothom o serà molt difícil de mantenir”, adverteix Jaume Padrós.

“Aquí no tenim atur ni èxode de metges, el que tenim és molta precarietat”, diu Jaume Padrós, que reconeix que ara mateix estudiar medicina, “una carrera molt competitiva i exigent”, l'horitzó que els espera a la majoria de joves són contractes precaris: “no és gaire temptador”.

segueix-nos «