Diumenge 21

Octubre de 2018

La Xarxa

Josep Maria Gatell, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona: "falta una llei de mecenatge i un cert grau de conscienciació social"

23/06/2015 14:07h

El catedràtic de Medicina de la Universitat de Barcelona i cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Gatell, ha explicat a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa de Comunicació Local que "hauríem de fer tot el possible per no perdre el tren" de cara a trobar la vacuna de la sida. En aquest sentit, Gatell ha assegurat que "jugar a vacunes terapèutiques pel VIH és jugar la Champions i tothom la vol guanyar i tothom hi posa els mitjans adequats per guanyar-la". Per aquest motiu, l'investigador considera que fa falta una llei de mecenatge i un cert grau de conscienciació social perquè fer donacions en investigació és una manera que el país tiri endavant.

Gatell també ha anunciat que actualment hi ha "dos candidats millorats" de l'últim assaig de vacuna publicat el gener de 2013. Un és "un estudi europeu" i "l'altre és un producte propi, que es farà a les sales blanques de la Universitat de Barcelona", tot i que les dues investigacions "van en paral·lel". El catedràtic de Medicina ha avançat que "a finals de 2015 i els primers sis mesos de 2016, els pacients rebran aquesta vacuna", tot i que "els resultats els tindrem a finals de 2016". Gatell ha alertat, a més, que trobar vacunes preventives "és encara molt més car" perquè "necessites milers de pacients" per provar-la.

segueix-nos «