Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Josep Maria Gatell: “És possible que tornem a tenir algun cas d'ebola”

El cap del Servei de Malalties Infeccioses del Clínic assegura que els protocols actuals són “totalment vàlids”

09/09/2014 10:52h

Àudio:

El cap del Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l'Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Gatell, admet la possibilitat que es declarin més casos d'ebola a Catalunya. En tot cas, segons Gatell, “sempre serien de baix nivell de sospita”. “La gent es mou, viatja molt, som al segle XXI i no es poden posar tanques al camp”, ha recordat Gatell.

En declaracions a La Xarxa de Comunicació Local, el doctor Josep Maria Gatell ha insistit que els protocols actuals davant un presumpte cas d'ebola “són vàlids i estan totalment actualitzats”. Tot i que les possibilitats d'un cas d'ebola a Catalunya continuen sent gairebé remotes, Gatell recorda que cal mantenir activades totes les precaucions mentre no es descarten totes les possibilitats.

Pel que fa a la futura vacuna terapèutica de la sida, Josep Maria Gatell reconeix que les investigacions avancen més lent del desitjat per “falta de recursos”. Actualment calen entre 3 i 4 milions d'euros per poder començar a fer proves amb humans.

Gatell ha aprofitat per tornar a demanar una llei de mecenatge per assegurar el futur de les inversions en recerca i investigació. Segons el cap del Servei de Malaties Infeccioses del Clínic, aquesta llei hauria d'anar acompanyada d'una campanya de sensibilització social: “ara, a una persona que dóna diners a la ciència, se'l veu com un boig. I enlloc de mirar-se'l malament, se li hauria de donar la Creu de Sant Jordi”.

El doctor Josep Maria Gatell ha assegurat que les retallades en sanitat no s'han intensificat els darrers anys, tot i que reconeix que la sanitat pública ha patit. En aquest sentit ha apuntat el procés sobiranista com a “part de la solució a tot plegat”.

Mira l'entrevista sencera:

segueix-nos «