Dilluns 23

Setembre de 2019

Metges i govern són a punt d'arribar a un acord però de moment es manté el tercer dia de vaga

28/11/2018 09:17h

Àudios:

Metges de Catalunya veu amb bons ulls, d'entrada, la proposta de l'Institut Català de la Salut d'assignar menys pacients per faculatiu.Així ho ha reconegut a La Xarxa, Carolina Roser, del comitè de Vaga del sindicat. Avui l'ICS els ha de fer arribar un informe amb les càrregues de treball de cada centre. D'això dependrà la desconvocatòria de la vaga.

Carolina Roser ha reconegut que hi ha hagut un avenç en les negociacions. No s'ha tancat encara cap acord perquè queden alguns serrells per resoldre però la maratoniana reunió d'aquest dimarts ha servit perquè en els punts més allunyats s'hagin trobat formules on hi caben les aspiracions de totes dues parts. Descarregar de feina als metges, d'una banda, i que això no generi un problema d'assistència i servei a la població, de l'altra.

En declaracions a La Xarxa, Roser ha explicat que l'ICS no ha volgut limitar el nombre de visites perquè tal com està el sistema d'infravalorat de personal, la mesura podria comportar un allargament de les llistes d'espera. “També ho compartim”. Per això confia que l'estudi de càrregues de treball centre per centre que l'ICS els ha de fer arribar aquest dimecres pot servir per què uns i altres compleixin expectatives.

“Sí que hi haurà un topall - ha dit Carolina Roser - però no estarà tan directament lligat a un número de visites determinat. No serà una cosa tan rígida, però garantirà uns límits perquè el metge no es vegi sobrepassat”. “Les garanties vindran donades per la càrrega de pacients que tinguem assignats cada metge. Si el numero és l'adequatserà molt més fàcil complir aquest limitat número de visites però alhora no es generarà llista d'espera. Aquestes càrregues, és el què s'estan acabant de determinar”.

Així doncs del contingut d'aquestes dades de l'Institut Català de la Salut dependrà que demà es desconvoqui la vaga.

 

segueix-nos «