Diumenge 26

Maig de 2019

Nous directors al Servei Català de la Salut i l'Institut Català de la Salut

27/12/2006 15:44h

Amb l'inici de la nova legislatura, el Departament de Salut ha rellevat els que fins ara eren els directors del Servei Català de la Salut (SCS) i de l'Institut Català de la Salut (ICS), Carles Manté i Raimon Belenes respectivament. A partir d'ara, Josep Maria Sabaté és el nou director del SCS mentre que l'advocat Francesc José Maria Sànchez és el nou director de l'ICS.

Josep Maria Sabaté Guasch va néixer a Flix i és llicenciat en Direcció i Administració d'Empreses per la Universitat Rovira i Virgili i diplomat en Ciències Empresarials. Des de gener de 2004 era director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona i gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona. Des de setembre de 2006 va ser el delegat de Govern en funcions a Tarragona. Ell assumirà la direcció del Servei Català de la Salut, l'organisme encarregat d'organitzar l'assistència sanitària pública a Catalunya.


Pel que fa a Francesc José Maria Sànchez, va néixer a Barcelona i és llicenciat en Dret. Des de l'any 1987 ha estat vinculat a hospitals, centres de salut i centres socials de la Xarxa Pública de Catalunya a través de la seva pràctica professional d'advocat. Ha estat membre de l'òrgan de govern del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC), del Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS) o del Laboratori de Referència de Catalunya. A partir d'ara, ell s'encarrega de dirigir l'ICS, el principal proveïdor públic de serveis sanitaris de Catalunya ja que actualment abasta vuit  hospitals, més de 450 unitats de serveis d'atenció primària i més de 32.000 professionals.

segueix-nos «