Dijous 22

Març de 2018

Sida

Una de cada quatre persones amb sida no sap que té la malaltia

06/03/2014 17:10h

Àudio:

El Parlament de Catalunya ha impulsat el primer acord nacional per afrontar el VIH i lluitar contra l'estigma relacionat amb el virus. Aquest acord, entre altres qüestions inclou un pla de treball i d'estudi dins de la Comissió de Salut, un pacte social contra la discriminació i un nou pla d'acció enfront del VIH.

L'acord neix de la lluita que les diferents entitats que treballen per eradicar aquesta malaltia han propiciat els últims mesos per aconseguir el suport de totes les forces polítiques a la seva causa en l'anomenada 'marea vermella'. Representants del Comitè Primer de Desembre, de la Plataforma Unitària d'ONG-SIDA de Catalunya, i de les seves entitats membres, així com diferents experts en la matèria, han assistit a l'acte, que s'ha fet a la Comissió de Salut de la cambra catalana. L'acord inclourà la creació d'un pla de treball i estudi i impulsarà un acord social contra la discriminació de les persones que pateixen la malaltia.

El conseller Boi Ruiz ha explicat que l'objectiu és "zero noves infeccions, zero noves morts i zero discriminacions" cap als portadors del virus o malalts. El director del Centre d'Estudis Epidemiològics, Jordi Casabona, ha posat èmfasi en la prevenció com la millor arma per lluitar contra la sida.

A Catalunya hi ha actualment 33 mil persones infectades i una de cada quatre no ho sap. Segons l'Agència de Salut Pública, entre el col·lectiu homosexual és on apareixen més nous casos de sida i els homes heterosexuals majors de 49 anys són els qui més tard detecten que han contret la malaltia.

segueix-nos «

 

els continguts de la teva TV local «