Divendres 19

Abril de 2019

De Tossa de Mar a cala Llevadó

Passejada tranquil·la pel paradís blau de la Costa Brava

10/02/2012 07:00h

Amb les baixes temperatures d'aquests dies potser no ve gaire de gust enfilar-se per la muntanya, per això aquesta setmana us proposem una ruta plana, vora el mar, per descobrir alguns dels encants de Tossa de Mar, el 'paradís blau', com l'anomenava el pintor bielorús Marc Chagall. Es tracta d'un agradable recorregut de Tossa de Mar a la popular Cala Llevadó, que corre arran de mar, entre jonqueres i boscos de pins i sureres. També podeu visitar el nucli antic de Tossa, conegut com la Vila Vella, un veritable recull del passat històric de la població que conserva, com a elements més destacats, tres torres gòtiques de les antigues muralles que envoltaven la vila. És una caminada de poc més de set quilòmetres que podrem fer en un parell d'hores.

Per arribar a Tossa de Mar des de Santa Coloma de Farners prenem la C-63 en direcció sud-est fins a Vidreres, continuem per la C-35 cap a Llagostera i, als 8 km, trobem una bifurcació i girem a la dreta per la GI-681.

Cal que ens situem al costat de l'oficina de turisme, propera a l'estació d'autobusos. Al costat del cementiri de Tossa de Mar, al carrer de Miramar, remuntem recte per un camí de terra deixant a l'esquerra un carrer que també puja. Trobem una bifurcació i seguim recte per un camí senyalitzat amb marques blanques i verdes.

Als 10 minuts trobem una altra bifurcació i baixem per un camí indicat amb un senyal blanc i vermell. Arribem a una riereta i travessem un atapeït canyissar. Deixarem enrere una casa i uns camps de conreu i remuntarem suaument seguint de nou les marques blanques i verdes.

Després de 20 minuts es passa per davant d'una caseta de color groc, on hi ha una estaca amb una marca blanca i groga. Avancem sempre pel camí principal, pujant i fent giragonses, i deixem a la dreta un sender i alguna altra desviació.

Passada mitja hora arribarem a una pista més ampla, en un encreuament en forma de T, moment en què s'acaba la pujada; a mà dreta hi ha una edificació en ruïnes. Cal que girem a la dreta i, al cap d'uns 15 metres, a l'esquerra, tot deixant els senyals blancs i verds. A partir d'ara seguirem els camins senyalitzats amb una marca groga.

De seguida trobarem una altra cruïlla on girarem a la dreta per un camí senyalitzat amb la marca groga.

Travessem una línia elèctrica i deixem una desviació a l'esquerra. Tornarem a creuar diversos cops més línies elèctriques i baixarem fins a passar per un petit torrent.

Seguint els senyals grocs es puja en direcció al càmping Llevadó i se surt davant d'un supermercat. Després de prop d'1 hora de camí, al costat d'aquest supermercat, hi ha un camí indicat cap a les platges.

Després de la segona font, que es veu a la dreta, hi ha dos revolts molt marcats i abandonem l'asfalt per baixar per unes escales que es troben vora una tanca de ferro fins a la cala des Rajols o cala Figuera, que és una cala nudista. Seguirem cap a l'esquerra, en direcció llevant o est, i es fa cap a la cala de l'Ull de Vidre.

Per la costa, ara en direcció Sud-Est, i 250 metres després, s'arriba a la cala des Llevador, final de la caminada. Per tornar haurem de desfer el camí.

(Font: Rutes del Palau Robert)

segueix-nos «